Thursday, March 24, 2011

My Nikah Outfit Design by Him!

Salam all..=)
Ehemmm..2 minggu yang lepas, i da confirm ngn designer on my nikah outfit.
Since my BFF, Melly (which her nikah+sanding date adalah sama ngn i) pn nk guna khidmat dari dia, so we decided utk pergi menghadap si dia utk mendapatkan khidmat & nasihat awal.
da 2 , 3 kali call dia utk buat appoinment, and at last baru dpt.rezki kitorg juga sbb mmg dia tgh buat promotion...alhamdulillahhhh.=)
Owhh..naseb Melly kt KL aritu,maka segala appoinment menjadi mudah.=)

Janji pukul 11, pukul 12 baru i smpi..tp da bgtau dia awal2 and dia pn ok.hee.nasebb.
Sampai2 terus je dia tny nk design yg mcmane..
Design sudah, pilih colour pn sudah..
Bekerja ngn dia adalah sgt mudah..Hanya perlu cerita apa yg kita mahu, apa yg kite berkenan, tangan si dia mmg cepat je melakar sambil mulut sibuk bercerita..

dan......
hasilnya adalah seperti ini..


Jeng..jeng..jeng....





tak payah suprise2 la kannnn??Homaigoddd..i Mmg sukaaa sgt!
Suke kan nya??gandakannyaaaa..kaitan?ntah.

Ok, I cume mntak dia design baju yg i boleh pakai semula selepas nikah..tp tidak terlalu boring sbb hanya sekali seumur hidup je kot i akan berada dlm situasi itu.
Mmg dari awal lagi En Kunyit and i da plan tidak akan menggunakan warna putih untuk majlis pernikahan sbb utk bersanding dan bertandang outfit kitorang da pilih warna putih..
So, kitorang pilih hijau walaupun jarang tgk org nikah pakai baju hijau..hee.
tapi abaikan perca kain yg kt atas tu. Mulenya, mmg dia advice i utk guna warna dark green tu, tp x jd.
I mmg nk sgt a tone of very soft green supaya nmpk lebih pastel.. Tapi katanya my skin tone x sesuwai ngn soft/light green..
I ikut je sbb die lagi pakar dlm hal2 fashion and design ni kan..
Tapi at last lepas acu baju yg sedia ada kt showroom nya, soft green juga yg menjadi pilihan..Dia pun setuju!heee.
naseb ade baju yg mmg sibijik mcm warna yg i nak..
Phewww..
So deposit for nikah outfit paid!
I x perlu pening2 cari kain and whatsoever sbb segala2nya akan diuruskan oleh dia. hanya perlu sediakan ongkos dan juga body..ewahhh.
Measurement akan dibuat sebelum raya sbb i perlu kurus about 5kgs utk nmpk anggun..haha.=P


Owh sapakah dia yg di maksudkan??Later2 i cerita ok.=)


15 comments:

Dia.Honey said...

wahhhh..untung badan...cantik tuh!

Nadya Zahid said...

cantiknye mek!!!
mcm design Hatta Dolmat..huhuhu :)

Wani said...

my sister nikah pon pakai soft green=) shomel=)

Ms Marliana said...

waaa.. nice yer design baju nikah ... serius beb ... ;)

ElyaElmo said...

ehemmm!!!!!!5 kg...mantapppp!!!ehehe

lovelyadibah said...

wah!!terpegun!mesti cantik bila dh siap t:) suka!

Dee Dee said...

I KNOW WHO'S THE DESIGNER! LOL!

hana yoriee said...

sapekah mawar? hehehe..cantek designnye.

Salasiah Ammar said...

tak sabar nak tgk ko kawen mawar..mesti lawa giler...;)

Mawar misswateva said...

dia.honey~thanx!=)

nadya~hatta dolmat?ala2 la kn design die.tp bukan la yang..

wani~ouh yeke wani, jarang dgr org pakai soft green kan..hee.=)

marliana~marrrr!!heee.thanx!=)

Mawar misswateva said...

elya~5 kg tu mekkk.mane x mntapnye.haha.

adibah~hee..tgk nt klu da siap.tp kne kurus dlu!=p

dee~haha.how do u know dee?ciiissss.=p

hana~mawar suke design die.cantikkk.nt i bisik2 kt hana eh.=)

siah~x lawan ko kawen siah..hee.ko kawen cantik!!

Shu Shinju said...

cantik tu....

selamat menurunkan berat badan dear..:)

Dee Dee said...

sebab pasal promotion. sebab you've been going on and on abt it when i was back in singapore? HAHAHAHAHHAHA

Mawar misswateva said...

shu shinju~haha.thanx yang.mmg harus cargas utk turunkan berat badan.=(

dee dee~hahaa..ok2.so we'll see the outcome la eh.=)

veelara said...

i know..i know..i know who is 'he'..hehehe....