Wednesday, March 9, 2011

Alahaiii la emak..Alahaiii bapak!

Salam all.=)

When it comes to wed, i akan menjd org yg sgt fussy..
Alhamdulillah,Cikgu Biah mmg menyerahkan 100% kebebasan utk i buat pilihan on every single things about the wed.
Cume mase awal2 dlu, Cikgu Biah mmg tak berapa setuju bile i pilih utk buat majlis kt rumah.
Tak nak rumah bersepah katanya walau pun kitorang menggunakan khidmat catering dan bukan masak sendiri. Cikgu Biah lebih selesa klu buat majlis di mana2 hall..Kalau ikutkan mmg btol la ape yg Cikgu Biah ckp tu, tp ntah i tetap lg selesa klu buat kt rumah sbb lebih meriah dan selesa untuk kawan2 dan family yg dtg, dorg bley duduk berapa lame yg dorang nk.=)

Tp klu cikgu Biah offer i wt kt hotel, confirm cepat je i angguk!haha.
Gile demand kannn..=D

So after a few opinions from aunties and family members, sebulat suara bersetuju majlis diadakan di rumah je.=)
At last,pheeewww!!

Dan saya telah berjanji dgn Cikgu Biah bahawasanya saya dan En Kunyit akan berhempas pulas selepas menjadi raja dan ratu sehari untuk sama2 mengemas rumah supaya rumah kembali bersih dan kemas.=D

Tp yg klaka Cikgu Biah ni, bile kawan2 kt sekolah die dok sibuk tny my preparation cmne, die da kelam kabut..
Dan2 tu jgk she will call me and ask about the wed thingy.

Tibe2 nt i dpt call..

"Eh Mawar (Owh yee.Cikgu Biah is the only person dlm family yg panggil i 'Mawar', yg lain mmg panggil 'Mawai'.Dont ask me why.Tak tahu), cmne ngn bilik tidur?Kite nk wt cmne eh nt..Langsir da fikir cmne?deco sume da fikir?Cikgu Linda ckp, langsir buat yg bla..bla..bla.. tu cantik. Nt kite g carik kain."

Pastu mgu depan tu agaknye ade la cikgu-cikgu yg tny, ttbe die call i and tny...

"Mawar, nk tny ni..Doorgift kite nk bg yg mcm mane?Da fikir x?Utk close friends bg ape?Budget brape?Cikgu Noraini ckp, tu semua da kne fikir dr skrg..Da kne prepare."

Laaaaa....Omakkkkk den ooooiii.
Pdhal everyweek kot i blk rumah and akan bercerita pd die psal wed stuff, ape yg i plan utk room deco, utk doorgift, utk pelamin, utk nikah, utk bersanding..Sume i da explain da, tp mungkin Cikgu Biah lupe.

Nt bile i jwb..

"Makkkkk (Owh ye, i pn satu2 anak nye yg panggil Cikgu Biah 'emak' instead of 'ibu' cm adik2 i yg lain.Dont ask me why juga. Tak tahu) ..kan Mawai da ckp aritu Mawai nk yg mcm ni bla..bla..bla.."

Jawapan Cikgu Biah senang je..

"Owh yeke..lupe la Mawar. Nt tnjuk cmne yg ko nk tu.Jgn membazir.Ko bukan anak menteri."

Haha..
Mmg kdg2 wat i gelak..kdg2 geram pn ade.=D
Sepuluh kali i cerita, satu pun tarak lekat wooooo..

Nk tawu Cik Olla pulak cmne?
Cik Olla lagi senang..Mmg 100% serah pd i.=D
Kecuali hal berkaitan imam and bilal, i serah pada Cik Olla.
Tp tu pun kena remind berkali2. Da la 2 minggu sekali je ade kt rumah.
Tu yg i selalu ingat kan die. Takut cik Olla lupe..Biasal la org lelaki, byk amek keje mudah kan.hehe.=P

Even bile Cik Olla di offshore, die call pn i dok sibuk ingatkan..Padahal die bukan bley buat ape pn dr tgh laut tu.haha.
Tp remind tetap remind. .Biar smpi Cik Olla bosan, baru die buat nt.haha.=D

Ape pun..
Sy sgt bersyukur atas rezki yg Allah beri pd keluarga kami.mmg btul kate Cikgu Biah, i bukan la anak menteri or anak dato'.. Tp ayah masih mampu bawak kitorg g holiday, mkn tempat yg best2, dan insyaallah pe yg kami minta selagi dlm kemampuan ayah, ayah tetap akan layan..=)

i luv both them to the max!
Dorang byk bantu dr segi financial for the wed.
Klu harap duit i 100%, mmg smp tua i membujang.
Teehee..;)

10 comments:

Nadya Zahid said...

huhuhuh...funny kan?
mcm i plak..my mom relax je ok...i plak yg tension!!
tgl bape bulan je lagi...mcm i wat kat dewan, tp still bilik tido n umah nak gak kene bli langsir,furniture baru kan?
tp boleh x yg tu kiteorg x wat pe2 lagi?....hahaahahaahah
plan nak tdo hotel je after kawen tu..so xpyh la nak deco bagai bilik tu..boleh x cmtu?huhuhuhu
after majlis kawen baru balik rumah...so xpyh la nak deco2...lgpon deco2 pon mahal..huhuhuhu

anaifa said...

That's y la I cakap tt kau beruntung ok coz u get financial assistance frm them.. Mmg ptt pn love them to the max ok.. By d way, u can always call us to assis for your preparation mcm goodies ke, etc..

Rilla said...

Hehe..comel jek. Bagus juga kalau parents bagi kebebasan. Kita pun tak nak bebankan diorang kan?

poyaty said...

hahaha, same lah kite. ko bukan ank org kaya nak bg sorg sebiji kek lapis swk. kihkih

i mmg tgh pening bab door gift. ughh tensen

ellejay said...

make sure aku ada dlm senarai close friends eh.. haha

slamat bertongkos lomos~

Mawar misswateva said...

nadya~haha.idea baikk punye nadya.tak yah cari furniture baru kn.deco simple2 je pn ok u.for room deco i pn wt simple gile kot..
klu i tgl bape bulan je cm u, rasenye i lg kelam kabut kot.hehe.

efi~yuppppp2..mmg syg dorang to the max.ok2 nt aku panggil ko tolong aku.masalahnye skrg goodies tu sume x bli lagikkkk.haha.=D

rilla~kannn..tp ade org kate parent lepas tgn plak.huhu.

poyaty~btol2..klu kek lapis sarawak jgn kata sebijik, satu slice pn blom tentu mampu.haha.klaka la.

Reen Tart Nenas said...

mawar, saye pun wedding buat kat rumah. memang best. takde la berkecah sangat (pd saye) sebab semua pakai katering dan mungkin juga kebetulan pelamin sanding saye di laman tepi. jadi kurang la org lepak dalam rumah.

ellejay said...

wai, ko tak prasan aku ataw aku mmg telah hilang dari kepala hotak kau ek?

Mawar misswateva said...

reen~klu pelamin kt lua mmg lagi senang kan..=)

ellejay~yana!!!aku x lupe laaaaa..ingat.cmne ko pny comment bley tetinggal ntah..ko dlm VIP list okkkk yang!

zahida said...

hi..awak kalau nak wedding planner, awak bole search kat facebook Issyaz Wedding Enterprise or tuannya Areen Isrien atau 0134359383