Wednesday, August 11, 2010

Teaser of My Kain


Salam Peeps!!
Aritu kn i ade ckp dlm my last entry yg kitorang (me and my 2 cousins) nak g cari kain for efi's wedding on October. So on Sat, me, efi and awin pegilah menjelajah satu Melaka town untuk survey kain. As her bridesmaid, we've decided to wear red colour of lace!Owh ye, me, Awin, Baby and Nano will be the bridesmaid!yeayyyy!!
Tempat pertama dituju adalah Jakel since Jakel yg kami tempuh dulu dari kedai yg lain2..But from my experience dlu mase cari enggagement outfit, i prefer Gulati's daripada Jakel.
Sbbnya adalah Gulati's banyak choice dari yg murah bwk la ke mahal..
Tp since kami tempuh Jakel dlu, so masuk la jgk..
Usha pny usha, ade yg berkenan tp the price adalah sgt jauh from our budget..
Bridesmaid je pn.Kang klu beli kain yg smpi lima nam ratus, kalah pengantin plak nt kannn..
Ok, so we off to Nagoya yg dekat ngn Melaka Sentral tu.
Eh, tapi x sangke Nagoya pn ade kain yg cantik kan..
So masuk2 je terus dpt yg kami berkenan and harga pn not bad. Eh bukan not bad, tp mmg sgtlaaaaaa murah.
Nk cari kain lining pn satu hal..da dpt lace, nk cari lining je plak yg berjam.
Tak dpt kt Nagoya, terus kami zassss ke Gulati's Dataran Pahlawan.
Mase tu rase da macam cari baju raya time bulan Puase plak..
Gile pnat!

Satu yg i suke Gulati's ni sume SA sgtla helpful.
Dorang akan setia ngn kite dan yg paling best akan same2 bagi idea which kain suits us well.
Walaupn cume nk cari lining, tapi layanan dorang tetap terbaikkk..

Bile SA tu nmpk kitorang bwk kain lace tu terus die tny, "Kak, kain beli kt indon eh kak?"
Banyak la ko pny indon dikkkkk... Nagoya sudehhh. Tp i senyum jela. Menidakkan pn tidak, mengiakan pn tidak...Lu fikirla sndr!heee.=)


Here's the sneak peak of our kain..=P


Menangis Cik Joyah tgk baju mak okkkk..=)


So makcik tailor, sekali lagi khidmat anda diperlukan..sekian.=D

9 comments:

Xora said...

lovely!!! Very very lovely :)

sk said...

part kain beli kt indon mgm lawak. nasib baik u tak jwb, "tak, beli kat jepun (nagoya) je dik.. " hahaha

Yanie said...

Betul... Kat Nagoya ada je lace yang cantikk... tapi kena pandai carikk kan?

Anonymous said...

I would like to exchange links with your site mygurldunhill.blogspot.com
Is this possible?

kay kamal said...

oh,cantek!

mysarah said...

baju bridesmaid pown dh macam ni, pengantin musti la lagi vogue!

Mawar misswateva said...

xora~thanx yang.(=

sk~erk..haha!aah ekk.tawu i jwb cmtu kn.=P

Yanie~yup btol..ade je yg cantik and the price wayyyyyy cheaper kan.cume kne pndai plih.=D

Mawar misswateva said...

anon~yup sure.=D

kay kamal~ oh tq!=)

mysarah~baju pengantin i x tgk lg.yg penting baju mak dlu okkkk..=P
*gile keji*

luvira said...

wow..not bad kain tuh..cantek