Thursday, August 19, 2010

Menu buke tuan tanah untuk hari ni!

Peepsss!!!
Ape menu buke korang arini?Tuan tanah dari td dok pk ape menu for buke arini..Malas nk pegi Pasar ramadhan!
Serik mak ok pergi sekali aritu...

First, dala ramai umat..Smpai nk bejalan pn susah, asek dok tonjol montot org!

Second, pusing2 sume pn nmpk best!mcm nk beli jeee sume tu kan..Tp bile sampai waktu buka, rase cm hampeh!yang da basi pn ade.tertutup selera mak nk mkn ok!padahal tak sedap tak sedap pn licin jgk...

Third, bile smpi pasar ramadhan and tgk mcm2 mknan, mule segala nafsu jin, jembalang tanah sume keluar!Beli satu tak cukup kauuu!nak sampai pat lima jenis makanan.Pdhal time buka mkan satu pn x abes!Tu da kira amalan syaitan tuh!Membazir..Yeeee adik2 bulan yg mulia ni x baik kita membazir. adalah lebih baik duit lebih itu didermakan kepada anak2 yatim dan juga org yg lebih memerlukan.=)

Fourth, balik dari pasar ramadhan, confirm rambut bau asap Pak Wahab jual ayam percik la, Pak Leman jual sate la, Pak Mat jual topi pi pi, topi nya hilang lang lang Ikan bakar la dan segala bau asap akan lekat kt rambut iyang cantik menawan ni=P!tulaa..org suruh pakai tudung tak nak.=P

Maka kesimpulannya, katakan tidak pada pasar ramadhan!Tp klu sekali sekala tu ok la kan..Kang menghadap benda same tiap2 ari muak plak.

Selepas puas berfikir2, maka tuan tanah telah mendapat idea utk hny singgah di Alamanda selepas waktu bekerja nt utk beli makanan..Fastfood shj!mudahdan jimat!


Jommm kita cuci mata cket..Pe lagi time perut da bergendang gendut tali kecapi ni, adalah lebih elok sekiranya kita mencuci mata dgn gamba2 ini.......




Senang cite, ptg ni tapau Mcd shj!


Menggemukan!tp ade aku kesah?nanti bile berat da naik mula la ko dok turun naik weighing scale kt uma tu kan!


Perghhhh!!sumpah menguji keimanan di waktu petang ni!
adehhh.. menyesal pn ade i tempek gamba2 ni..=D


hahhhh..yg ni sekadar gambar hiasan jeee..Mcd nan ado lasagne.


Tuan-tuan dan Puan-puan sekalian,
tgk gamba makanan, tgk jgk!
Tp kesihatan dan berat badan jgn diabaikan!
Pesanan dari penaja tuan tanah!
erkkk..tp kt atas ni sume bukan nasi kan?
Sebab azam i bulan pose ni xnk mkn nasi jee..yg lain2 bley!erk..dan2 je!haha=p




Gambar yg bawah ni sekadar sebagai peringatan....



u ols nk dpt bdn cmni takkkkkkk????Seksi uuuuu!!

Peace!!!=D

9 comments:

Nora a.k.a Aira said...

Rindunya kat Alamanda..dah lama xpergi hehehe, k selamat berbuka puasa tau !!

Mawar misswateva said...

thanx nora.
meh la dtg alamanda!bley buka same..hee=P

masmOna said...

tamau tamau! walau seseksi mana pun dua org tu i tamau jadi camtu. nauzubillah..takut lah tgk badan deorg tuh..

Dee Dee said...

I IS GOING TO COOK WAN TON NOODLE TONIGHT!!!!!!

Mawar misswateva said...

masmona~tulaa...takut kan.mcm nk bgn pn ssh.=I

deedee~rajinnyeeee!hee=)

Dee Dee said...

last week i make otak otak lor.. -.-"

Onelove...Jambu merah warna said...

oh...tergodanya tgk mkanan sedap2...nyam2...! nak jugak...hu3

Mawar misswateva said...

deedee~uiisssshh sejak bile terror massak dee?hehee!=P

Onelove~kannnnn...mari kite same2 kuatkan iman di bulan pose!

Dee Dee said...

i memang sentiasa terrer. cumer malas nak menonjolkan kemahiran je. LOL!