Friday, August 20, 2010

Strawberry Shake with Marshmallows

Readers!!
Bulan2 pose ni kalau tak cite pasal buke, cite pasal sahur, tak cite pasal sahur, cite pasal buke..
Pusing2 kt situ jugak cite die..Tak sudah2 confirm cite pasal makan, makan dan makan!!

Since besok da start weekend and confirm u ols sume ade banyakkkkk sgt mase terluang dok kt uma tu, i nk share resipi utk buat Strawberry Shake with Marshmallows!

Yummyyyy!! dgr cm sedap je bunyik kannnnn..

Rupe pun mmg mengiurkan!lebih2 lg utk org yang tak berapa nak kuat iman mcm i ni ekk!

Serves for 2, bahan2 yg diperlukan adalah :

1.5 cawan susu
2 scoops besar vanilla ice cream
1 cawan pitted strawberry (strawberry yg da xde bijik.erk, strawberry ade bijik ke ek?)
1/4 teaspoon vanilla extract
6 marshmallows ( dipotong-potong)

Caranya mudah je..

Mula2, masukkan segala susu, vanilla ice cream, strawberry dan vanilla extract dalam blender and blend hingga sebati..

Kemudian masukkan marshmallow yang telah dipotong2 tadi..(ehh, da knape ayat aku pn nk mcm chef2)

Da, siap!

Owh..sgt senang kan?
5 minit da siap..Ckp belagak tak hengatttt!!=p
Bley la wat tuk menambat hati suami2, anak2, adik2 mase buke nanti kan...

Selamat mencuba peeps!!

source from here.




7 comments:

Sya Sakura said...

bunyi mcm sedap.. tgk gambar lg lah nmpak sedap.. wuaaa, teringinnye!! huhu..

farhana fabulous said...

nak try la nnt...:p

Dee Dee said...

pitted in this case means the strawberry punyer daun telah dicabutkan. chey chey chey.. HAHAHAHA

Nora a.k.a Aira said...

waaa thanks for resipi. mao buatla :)

mysarah said...

harus dicuba ni. yummy!

Mawar misswateva said...

sya sakura~sgt tempting uolssss!!=)

farhana fabulous~sila la..nt jgn lupe kirim kt sni cket.;)

deedee~owh.. mungkin jgk!tak terpk plak strawberry ade daun.haha.

Mawar misswateva said...

nora and mysarah~cube jgn tak cube!
da buat tu jgn buat2 lupa plak nk bg kite rase cket..=P