Friday, March 6, 2009

Ngigau!

Pagi tadi bangun, cm bese la my daily routine, kne kejut En Kunyit bangun jgk. Da jd mcm keje part time aku plak tau..gaji je tak de.

Arini aku tawu kelas die kol 9 pagi.So pas mandi aku trus call die.
"U da mandi ke? U jgn siap2 dlu tau..Tgu la i mandi.promise ehh."
Aku ni mati2 la ingat die ngigau..So aku layan kn jela. Kang x layan terpeleot plak. Tp pas je ltak telefon tu, cepat2 la aku siap. Ehhh, kang klu tgu die mandi brangan dlu dlm toilet tu tak smpi ofis plak aku. Dala bngun kol 8.20, msuk ofis kol 9. Dr rumah aku ke ofis adela dlm 25 min. Bley bayang tak x cane aku pagi2? 8.20 tula nk mandi, nk bersiap, nk mekap bagai.. Bukan x pernah kunci jam awal, tp mate aku ni x pernah makan saman.8.20 jgakkkk la die nk terjage.Lantak la..Bulan Mac ni je da 4 kali aku smpi ofis lebih dr 9.15..

Lepas aku siap2 tu aku call la En Kunyit balik. Konon2 nak tny la aku da bley siap2 ke x.Padahal mmg aku da siap da pun..agagaga.
Tp yg aku geram,time aku call die tu da plak bunyik bising2. Die bley ckp "I da otw g kelas ni ".

Helloooooo..aku ni yang ko x bg siap2 td, tp ko komain lagi siap da kua nk g kelas da ek. Aku mmg da tepeleot da time tu, tp mls la pagi2 bute nk gado2. Lagipun hari ni En Kunyit nk blk Melaka pas kelas nanti. Kang klu gado melayang pulak harapan aku nk tgk wayang mlm ni kan..Huahuahua.

Tgh call En Kunyit tu, ttbe.. "U..u..u."
Bley plak dgr suare En Kunyit dalam telefon, tp mcm kt depan rumah aku je..

Rupe2nye....
Mmg die da smpi da Melaka kol 5 pagi tadi. Gerak dari perak kol 11 malam..Nk suprise kn aku. hehee..Aku pun yeahhhhhh la, ape lagi kn..Heee.

So arini En Kunyit hantar aku g ofis.. Sampi ofis da kol 9.28 pagi. Hahahaa... mcm la ofis ni hapak ayah saya punye kn.



-ME-

misswateva


2 comments:

musica said...

pastu i tau adegan seterusnye..hehehe...=).rindu!

Mawar misswateva said...

jeng..jeng..jeng..haha=P