Thursday, August 9, 2012

Wedding review- Solemnization and Reception Henna

After 9 months of marriage, barulah ada masa utk review tentang majlis tempoh hari.
Iyeeee, org da tak nak tahu.
Tapi i still nak buat review untuk kenang-kenangan and bley jugak jadi b2b referrence.;)

Errmmm..mane mahu start ek.
Okla, let me review about henna dulu.

As for my solemnization and reception, henna i buat dengan Chanteq Henna Creations.
Kak ila, i mmg kenal dari kecil2 dulu mase tadika.
Mak Kak ila ngn Cikgu Biah mengajar di sekolah yang sama.

Untuk henna i mmg semat dlm hati tak nak spend mahal2.membazir.
Baik kita guna duit tu kat benda2 yang lebih penting.
Dalam sibuk mencari-cari, i jumpa blog kak ila.
Package yg ditawarkan pun veryyy affordable.
Ditambah pula, based mmg dekat Melaka.
So tak perlu fikir panjang.;)

Senang deal dengan Kak ila.
I nikah Jumaat malam, so janji ngn kak ila nak buat henna pukul 3 ptg hari jumaat tu jugak.
Last minute?iyeee..sedara mara datang rumah tengok i masih tak berinai lagi.;p
Kak ila cakap senang kalau buat hari khamis malam, tapi i tawu khamis malam mesti tengah sibuk buat last minute preparation.
Bila Kak ila sampai, i serah je pd die.
Pilih2 design pasu terus die buat.
Dalam setengah jam da siap design.Lepas tu tgu 45 minit da bley cuci.senang kan?

Gamba henna design yang clear i xde.=(
Sayang btol. Lupa nak minta OP capture.
So korang telek2 la gamba yang x berapa nak clear ni eh.






I haritu ambil Pakej B.
So worth the money.
Kalau nak guna service Kak ila, juz call/msg this num :0176279635 (Kak Ila)



Pakej yang ditawarkan oleh Chanteq Henna Creations 

Raja Sehari~Pakej Selasih~


* Pengantin Perempuan dan Lelaki

* Extra 4 Pasang Tangan (Ukiran sahaja)
* Complete Jari Tangan dan Jari Kaki + Keliling..
* Ukiran Inai Pada Tangan ( Sederhana / Penuh )
* Ukiran Pada Tapak Tangan ( Sederhana / Penuh )
* Ukiran Pada Kaki + Keliling ( bg keliling, bole pilih untuk design biasa atau Ukir )
* 3 jari atau lebih + Ukiran untuk Pengantin Lelaki
* Design Henna Pilihan Sendiri..

~~~Price RM 300.00 Only~~~

Raja Sehari~Pakej Mentari~


* Pengantin Perempuan dan Lelaki

* Extra 3 Pasang Tangan (ukiran sahaja..)
* Complete Jari Tangan dan Jari Kaki + Keliling..
* Ukiran Inai Pada Tangan + Tapak..
* Ukiran Pada Kaki (simple but nice..)
* 3 jari atau lebih + Ukiran untuk Pengantin Lelaki
* Design Henna Pilihan Sendiri..

~~~Price RM 250.00 Only~~~

Raja Sehari~Pakej C~


* Pengantin Perempuan Sahaja..

* Extra 2 Pasang Tangan (ukiran sahaja..)
* Complete Jari Tangan dan Jari Kaki + Keliling..
* Ukiran Inai Pada Tangan + Tapak..
* Ukiran Pada Kaki (simple but nice..)
* Design Henna Pilihan Sendiri..

~~~Price RM 200.00 Only~~~

Raja Sehari~Pakej B~


* Pengantin Perempuan Sahaja..

* Complete Jari Tangan dan Jari Kaki + Keliling..
* Ukiran Inai Pada Tangan + Tapak..
* Ukiran Pada Kaki (simple but nice)
* Design Henna Pilihan Sendiri..

~~~Price RM 150.00 Only~~~

Raja Sehari~Pakej A~


* Pengantin Perempuan Sahaja..

* Complete Jari Tangan dan Jari Kaki + Keliling..
* Ukiran Inai Pada Tangan + Tapak Sahaja..
* Design Henna Pilihan Sendiri..
~~~Price RM 120.00 Only~~~ 





4 comments:

Siti Shuhadah said...

cantiknya kamu mawar...

Lara is Veelara said...

hehe.biasela tu review after dh nk setahun...sbb bz kan..tp y penting,buat gak review...bleh jd reference pd b2b...

Mawar misswateva said...

Shuhada, tq babe!;) semua orang cantik la.heehe.

Sarah,kannn.mood cm baru dtg.rsnye sbb rinduuuu sgt ngn wed preps tu yg mood dtg tu.huhu.

azie_hennachanteq said...

thanx Mawai.. :)