Monday, August 27, 2012

Raya Beading Project.

Kalau raya, tak sah kalau tak bermanik labuci segala.
Fikirkan tahun ni mcm taknak langsung pegang jarum.
Tapi, being me yg very the makcik2, nak jugak kan jahit menjahit ni.

 Ok, i bought this dress form The Lurve Blogshop  with a super cheapo price.
Less than RM50 i tell u.

Mula2, bile Yan (empunya blogshop) suruh tambah manik sbb baju ni sangat simple, i cakap tunggu lepas2 raya.
Mmg malas sgt2.
Tambah2 pula nak pergi meredah Bunga Raya cari segala manik.
Memang ampunnn la.
Tapi bile setiap kali bukak lemari nampak je dress ni rase cm x sabar nak pakai.
Tak sabar nak tambah manik.
Tak sabar nak nmpak cantik.Ewahh.
Haaa, last2 paksa jugak En Kunyit teman cari manik kat syurga manik An Yang, Bunga Raya.
Kat An Yang ni semua jenis beads, sequins, pearl, batu ada!
Cakap je nak colour apa, size apa,confirm ade!
Lepas tu harga murah. 
Contohnya harga pearl yg i guna untuk dress ni ade 3 size.
Harga cuma RM8/100g. Murahkan??
Sebab tu i panggil syurga manik.hehee.




Sebelum projek start. Baju ni simple je. Tapi i sokkaaa.=)


Halfway done!






Tadaaaaaaa........








Akhirnya kini pasti siap jugak!

3, 4 hari jugak la nk menyiapkan.
Kalau i ni yg jenis tekun buat kerja tak pela jugak.
Ni menghadap 15 minit da bosan.

Untuk dress ni, i juz buat simple design. 
I guna 3 size pearl lepastu i juz jahit rapat-rapat.
Senang, tak payah nak lukis2 design.


Ok la, janji mak puas hatiiiiii..;)

4 comments:

Yann said...

mawar, really love the outcome!

Mawar misswateva said...

tq yann!gigih aku nk membuatnye oi.haha.

balkidz_hunny said...

nak tempah volehh?

ros said...

good re-make effort, sgt cantik