Friday, May 20, 2011

Wedding Progress.Of Guangzhou and Bandung.

Ticket to Bandung sudah di booked!
Tanggal 29 July sehingga ke awal Ramadhan.
En Kunyit ckp, mcmane kita nk buka kt sane nt?Mkn nasi padang la jwbnye..
Pengalaman baru nt berbuka kt negara org.=P
Kami pergi ber-6.Me, En Kunyit, baby, an,meli and meli's sister.ramai kan?lagi ramai lg bagus.byk idea sy bley dpt.

Misi utama ke Bandung adalah utk mencari :
1. Kad undangan for her and his side.
2. Kain baju utk couz for her and his side (might be chiffon and lace)
3. Doorgift (mungkin).
4. Tailoring utk baju sisters for her side.
5. Barang2 yg mungkin boleh dijadikan hantaran.

Cikgu Biah pula akan ke Guangzhou, China bersama Busu, Cik Yam and Mama Cik Noni on June ni. Since Busu ade lighting exhibition di Guangzhou, makanya Cikgu Biah amek kesempatan utk ikut sama.
Misi utama Cikgu Biah and clans ke China adalah utk mencari:
1. Doorgift (for guests,VIP's and kids) for her and his side.
2. Kain baju for aunties for her and his side (might be chiffon and china silk)
3. Barang2 yg mungkin boleh digunakan sebagai deco.


Disebabkan budget yg tidak terlalu tinggi, makanya i terpaksa cari jln alternatif utk dpt yg terbaik for the wedding.
Boleh je klu nk order dari online blogshop yg jual all the boxes and favors for wedding, but sirously i dun have that much budget to spend on boxes and favors which will cost me double or triple. Di China segala tok nenek boxes and favors adalah sgt murah sbb mmg all the stuffs are from China.

Boleh je klu nk beli kain for family members kt Jakel, Gulati's and even Binwanis, but seriously i dun have that much budget to spend on kain which will cost me double or triple.
Di Bandung and Jakarta, saya boleh dpt dgn harga yg pat lima kali ganda lagi murah berbanding dgn kedai2 hebat seperti yg dinyatakan di atas. Kalau ade duit yg banyak mmg i x kan susahkan diri pergi ke Bandung.
Ape yg mungkin Cikgu Biah x dpt cari di China, i akan cari di Bandung.

Untuk kad undangan juga, kalau ade duit yg berlebih-lebihan mmg i akan buat kt sini je..but seriously i dun have that much budget to spend on kad which will cost me double or triple. i xnk membazir utk spend duit yg banyak on invitation card. Kalau bley, i cume nk gune e- invitation je supaya bley save budget. I da x punya mase utk DIY segala-galanya.

So will see how's the hunting goes..
Moga dpt semua brg dlm senarai. Bile wed favors da ade depan mate, i da bley tarik nafas lega sbb semua major stuff utk wedding da setel.tgl yg kecil2 shj.=)

5 comments:

KISaHKASiH said...

i wish i dpt g cine 2...2 many weddng favor yg cntik2 kt sane...

Ms and Mr Red Ribbon said...

dear, nak gi bandung? dah dapat hotel&transport? if not, i ada wat bandung tour package,... check my blog yer...

Mawar misswateva said...

kisahkasih,tulaa..kt china byk sgt favors yg murah+cantik!


ms and mr red ribbon,haiihhh pnjang plak name u i nk type.hee.baik babe, i akan ke blog u sbb i xdpt lg transportation and hotel.tq sgt!*hugs*

♥ balkidz_hunny ♥ said...

bestnye lah kau sempat nak pegi bandung survey! aku tak de mase lah dulu2. benci tau!

enjoy your trip babe! semoga selamat semuanya! fridge magnet satu! ehh,chop! bakal adik ipar aku amik video ngan encik kunyit tak??

Mawar misswateva said...

kis, ko da lepas da slamat..
aku ni x lepas2 lagi..haiihh.
anyway, tq!

rasenye bakal adik ipar ko x amek ngn kunyit. tp die ade tny aritu..tp xde conifrmation ape2.=)