Monday, September 20, 2010

Raya Twenty Ten!

Hellllooowwwww!!=)

Pejam..celik..pejam..celik..
jap je da kne masuk ofis balik.
Boringgggggggg!!
Rase cm nk sambung cuti lg seminggu je.
mood raye pn x hilang lg ni!

Even da lmbat rasenye klu nk upload gamba raya, tapi ade mak kesah?
Tetappppp jugak nk upload utk tatapan semua sendirik!wawawa..


Ok la.. crite sedih raye this year adalah baju lace & batik yg i hantar kt makcik tailor tu berjaya di siapkan walaupun pd mlm raya baru siap...I bersyukur la jgkkkk..
Tp nk tawu pe yg sedihnye??

Bile blk2 tu i sexcited trus try baju tu dgn harapan akan terletak cantik di badan i yg tak berapa nk cantik ni kannn..
Tp kesahnye..i ni bukan la bersize XXS mahupun XS dan bukan juga bersize XL mahupun XXL!
Tp makcik tailor ni bagi baju kt i mcm kn i ni besar laaa sgt kt pandangan mata die tu!
Rase cm boleh sarung lg sorang bile pkai baju tu!
besar gedabak!
baju Baby pn same jgk!
Ehhhh..bile baju tu da besar, makanya bile kami pakai akan nmpk straight jgk di badan kami yg sememangnye straight ni!
Pdhal mmg da pesan byk kali sgt ckp i nk baju yg melekatketat cket supaya badan kami yg straight and body builder shape ni akan nmpk la curve cket kan...tp hareeeemmmmm..lgsung out of shape!
Rase cm nk nangis.Tade mood lgsung!dala mlm raya tu i berhempas pulas siapkan menjahit manik kt baju Cikgu Biah,last2 baju i jgk yg hampehh!
baby mmg da maki2 da time try baju tu!

Nk alter sndri, mmg tak la kannn..
Last2 kitorang (baby, Nano and i) keluar la rumah cari kalau ade tailor yg still bukak kedai mlm2 raye ni and sanggup nk kecik kan baju kitorang tu..Tp pusing pny pusing,mane ko nk cariiii???mmg nan ado!
Sooooo..tanpa terhagak2, i ckp ngn baby i'm not going to wear that baju sampai laaa da alter nt!
Bengang pny pasai, beli mercun byk2 pn hilang nafsu nk main..=p

Makanya, 1st day raya i hny pakai baju yg da anta pd couz i..Ni pn last minit anta..Tp mmg niat baju ni nk bwk g ofis je, so last minit pn xde hal la kan..baby and nano pn pki jela baju yg beli da siap few weeks before raye tuh!
Naseb laaa ade baju2 spare cmni kan..


Owhhh..tak boleh membebel lg, layan je gamba2 ni dlu k..;)


Posing pagi raya before balik kampung..
Owh ye..pg raye salu mmg kami blk kampung kt Melaka tu je.dekat je!


Owh..adik saya yg lelaki mmg suka pakai baju lain dr yg lain.Tp cantik je baju die.=)


Ni rasenye 1st time raye dpt amek gamba kt rumah sendiri..Slame ni tak sempat bergambar da blk kampung!Kali ni pakse jgk Cik Olla amek gamba dlu!



En Kunyit's family (in red) sempat singgah rumah ptg tu .. Rumah nenek En Kunyit sebelah ayah mmg dekat Melaka, so before balik Semenyih sempat la dorang singgah rumah i dlu!=D

Sesi bermaafan ngn En Kunyit!Pastu dpt ang pow!Yeahhhhhh!
Yang..tahun depan double tau!haha=P


Lepas En Kunyit balik, i x larat da terus tdo sampi ke maghrib! baby and nano je sempat berphoto gedix kt laman rumah!Huhhh..=(
So gamba i sgt kurang la this year!nk upload kt fb pn cm xde.=/
Baiklah, rumah saya ade 3 ekor kucing yg bernama pussy, dicky dan vagina a.k.a vee!=P
Erk...nama2 kucing mmg agak sensored!Tettttttttttt....
Yg kt atas ngn Baby ni adalah vee.


Malam raya pertama tu baru kitorg gerak balik Spore, salunya 2nd-4th or 5th raya kitorang kt Spore.. So 2nd raya tu baru la dpt pakai baju lace tu. Tu pn lepas Cikgu Biah tolong alterkan..=P
Kire ok la cket bile pkai tu..
Ni posing kt rumah nenek before kuar raye!



nano amek gamba ni nk bg kt Tuah!uiisshhh mmg name bf die Tuah..hee=)

okeh, ni before naik rumah org smpat la kitorng posing2 dlu..

Psstt..pssstttt..
This year i still dpt duit raya banyak ratus lg tau!
haha..rezkiiii..amin.
Aunty2 kata this year last dpt collection raya sbb next year da nk kawen...
makcik2 sekalian....
next year raya i stilll bujang la..lepas raya baru nk kawen..maknenye, i still la bley dpt collection lg kn!haha *evil grin*

Till then Peeps!

7 comments:

johnlabu said...

hati tgh senang ek...badan ko da mcm aku jek kembang...hahahaha...

jia said...

weh ble nk gathering raye nih? dh lme x borak2...asik ak ngn yus je...mcm la putrajy tu jauh beno..eh nk btau ct nk kwen bln 2 thn dpn...

Nora a.k.a Aira said...

hepinyaaaaaaaaaaaaaa besh2 selamat hari raya :)

Mawar misswateva said...

johnlabu~kannnnn sgt kembong kotttt..tensi2!

jia~tula pasaiiii...mcm kn jauh sgt putrajaya.haha.nt plan gathering la sume.owh yeke?diam2 je ekkk die..=)

nora~slamat hari raya nora!=)

Dee Dee said...

nak duit raye ke nak honeymoon? huh huh? LOL~!!

ZERO VENDETTA said...

vouge la u 1 family & nmpk happy family je. i like!

Mawar misswateva said...

deedee~mahu hornymooonnnnn!!!
kt hawaii bley??hahaha.

zero vendetta~haha.tq ayu!=)