Thursday, April 30, 2009

New Life!New Environment!!

Last week Jumaat aku g daftar diri kt INTAN Bkt Kiara.
Pny la berdebar jantung tuhan je yg tawu..
Lagi hebat dr mase nk tawu result interview.
Aku ni pny la berharap dpt SUK Melaka. Mmg langsung la taknak kua Melaka.
Kt INTAN tu smpi2 trus jmp Mieza, membe cyber yg aku cume knal thru
PTD forum.Seb bek aku bleh masuk ngn die..Fuhhhh..legaaa.
Mase nak kena amek watikah tu, tangan aku da start berpeluh...Naik je stage, dpt tawu that i've been posted to MOA (Ministry of Agriculture).Ok lagi la sbb tatau lagi kena hantar ktne.
Skali bukak2 je sutrat tgk lapor diri kt Putrajaya.Gelap skjap dunia weihhhh..
Rase cm nk terjatuh je time tu...
Aku da sangat sedihhhh ok. Org lain sume hepiiii je dpt Putrajay, tp aku da nk nangis. Confirm klu jmp Cikgu Biah ngn Cik Olla aku da melalak daaa...
Tp tahan..maintain je dlu.Padahaallllll..
Ni baru dpt Putrajaya...
Kalau dpt Perlis keee, Sabah Sarawak, mahunye trus aku tergolek jatuh atas stage tu...

Lepas tu je aku da x senang duduk..Mane nak pk rumah sewanya, nk pk cr membe nye lagi...
Aduiiiii..
Terus call Cikgu Biah ngn Cik Olla, bgtau dpt Putrajaya.

So lepas je abes kt INTAN tu, terus kami zassss ke Putrajaya, cr uma sewa. Dlm keta tula aku da stat bederai segla air mata..Alaaahaaaaiiii.menangissss.. Smpai pening2 kepala aku sedih okkkk..Siap muntah2 dlm kerta.Ntah hape la mengade sgt aku ni pn aku tatau..Macam kan Putrajaya tu jauhh la sgttt.Hahaaa..

Cari uma sewa dari pukul 2 tu smpi la ke pukul 6 ke 7 baru dpt cr uma sewa.Bese la Cikgu Biah soh cr landed house la so that Mr Gen2 aku terjaga. Lagipun die ckp kalau apartment nt bahaya kena naik lif bagaiii.Kang kalau aku blk malam2 sorg2, ade plak parya entiti mane ikut aku da ssh...Satu hallll plakkkk.

Setel segala hal sume balik Darby Park sbb brang masih kt sane. So stay 1 mlm lagi kt situ, sok pagi pukul 6 pagi da gerak blk.On the way balik tu, dlm kreta adela satu hal yang aku tak kan lupa smpi bile2. WWF tuuuuuu.Hahahaaa.Tak boleh cte kt cni.


So skrg ni aku da dok kt Putrajaya, walaupun sparuh redha. Sewa rumah kt Presint 8. Nanti aku bagi tgk gamba rumah sewa aku ehhhh...Mmg terbaikkkkk wa ckp luuu.
But whatever it is, aku tetap jgk try mntak tukar kt Melaka..Aku ni bukan nye tak tawu bersyukur okkkk...Tapi try jela kan.Mane tahu boleh dpt Melaka, so tak dela susah aku nk pk lagi sume. Skrg ni aku da plan tiap2 mgu nk blk Melaka. Cume takut klu ade keje je x dpt la aku blk.Sooooo jadi la aku warga Putrajaya skrg nii...



4 comments:

paRi-paRi sYurGa said...

hye syg...
congrats dh jd PTD..
satu jer akak nak pesan...
jgn berlagak...
dh byk contoh akak tgk kat sni...
PTD kan pangkat besar... mula lah diorang nak tunjuk kuasa. berlagak.. sombong. jgn buat camtu. nti staff mengata jer.
then satu lg....
dah belajar tingi2 kan...
jgn jd bodoh sombong....
bos akak camtu...
buat surat cincai2 jer...
suka ht mak die jer nak buat camne...
bile kite tegur...
die sentap...
yerlah... staff bwh tegur pegawai..
jatuh lah standard die.
ciri2 bos camni mmg mengundang umpatan staff jer.

pape pun...
tahniah lg skali..
proud to be MG huh?
hehehe.
gud luck..
wish u all the best!

Mawar misswateva said...

kakak kuhhh..
thanx for the reminder..huhu.
saya berjanji tidak akan belagak.
bukan dpt ape pn klu belagak, dpt maki je watpe.
hahaha~
klu belagak dpt duit lebih, bley di consider kn jgk la.hahaha~!


saya takmo la di umpat keji oleh staff.tak sanggupppppp!!!~nanti saya takde kawan.

musica said...

wwoow
ms.ptd..dari cerita u seems like u sgtlah x rela kuar dr melaka ksyangan.heheh.
xperlah..mule2 kot sis.pastuh.lame2 oklah.
btw, im here..cheras-ptrajaya xderlah jauh sgtkan.
u can text me n hangout together k.

anythng jux text me k.mwaxs n good luck!

Mawar misswateva said...

i blum bape nk rela lg la u..
hahaa~
lame2 nanti ok la kot..
bersyukur la jgk dpt putrajaya, dr org yg kena anta g sabah sarawak.i x rela u..
hikhik..
ok2,nanti bile2 kite hangout same ekk.tp skrg ni cm everyweek je u i blk melaka tu.=PP