Wednesday, September 28, 2011

Wedding Progress : Meet the Dress Maker.

Ingat lagi entry wedding dress i yang tak muat?
Seminggu lepas raya i buat appointment dgn 2 org yg bertanggungjawab untuk sediakan semua wedding outfit.
Sebelum kisah ke rumah Kebaya untuk fitting baju Reception (yang da tak muat tu) dan bertandang, i da buat appointment jugak dengan org yg bertanggungjawab untuk buat baju nikah.

1st appointment dulu, Rizman da sketch baju seperti yg i mintak.
Ingat lagi entry ni?Ade i letak sketch yg Rizman da buat.

So 2nd time jumpa hari tu, i jumpa dgn Ruzaini sbb Rizman ade hal di luar sekejap.
I ade minta die ubah cket design here and there.
Being me...selagi tak nmpk depan mata, selagi tu i tak puas hati.


1st appointment dulu i tak buat measurement lagi.
Sbb kononnya mahu kurus sebelum ukuran badan diambil.
Nahh..tapi rasakan. Rupanya berat naik 3kg semasa measurement diambil tempoh hari.

Senang deal dgn Rizman dan Ruzaini.
2 designer yg mmgtak akan mengecewakan dgn hasil kerja dorang.
Peramah dan rajin melayan karenah i.
PR sangat bagus.
Walau i bukan Krisdayanti mahu pun Tok Ti.
Cuma kadang-kadang kita perlu comfirmkan 2, 3 kali untuk buat sebarang appoinment.
I rasa itu benda biasa kalau kita nak curi masa mereka-mereka yg deal dgn dunia artis.
Kita perlu ikut masa mereka.
Satu yg bagusnya, kalau kita call dan mereka tak pick up phone, mereka akan return call kita balik walau macamana pun.
I tak tahu orang lain.
So far, i senang deal dgn mereka berdua.
Takde masalah.

Layan gambar sekitar showroom baru mereka.









Dan yang paling i suka..........................


*

*

*

*

*

*


Kalau lah i dapat semua kasut2 ni...


Lepas je appointmnet dgn RR, terus ke Rumah Kebaya Malaysia (RKM).
Saje nk lepas rindu pada baju-pujaan-hati.
Dan memang juga berniat mahu fitting lagi untuk sedap kan hati dan mata.

As usual, i sampai lambat stgh jam.=)
Kak Sitti dan AF da tunggu.
Masuk-masuk terus cuci mata tengok baju-baju baru.
RKM memang tak pernah menghampakan.
Rambang mata kalau da masuk showroom RKM.
Rasa macam semua pun nk try.
Cuma muat dgn tak muat jela.haha.
Nampak baju Cik Atia da open for rent.
Meleleh air liur.
Cantik yg hamat. The detailing i tell uuuuuuu..superb!

Sampai ke baju-pujaan-hati, takut-takut i nk try.
Memang da tawu badan semakin menggemuk.
Keluar je dr fitting room mmg da sedih gile.
Jangan kata nak kancing, sampai part lengan je dak tak muat.
Ko gileeeeeee..
Lagi sebulan lebih nak kawen baju tak muat.
Nak mintak try baju lain, Kak Sitti ngn AF tak bagi.
En Kunyit pn tak bagi.
Kata mereka nanti i senang hati dan tak berusaha untuk kuruskan badan sebab tahu ade option lain.
Nak ambil gamba pun x sampai hati.
Bughuk sangat ghupenye.

Baju bertandang pula, mase 1st fitting tempoh hari baju adalah sedikit besar.
Tapi bile fitting haritu, da muat-muat je.
Tak perlu kecikkan lagi.
Eh, ape maksudnya tu?
Maksudnya bukan baju yang mengecil, tapi badan da membesar.
En Kunyit bising lagi.
I redha dan tadah je telinga.

Dalam hati sendiri berbisik,
"Masih ada masa lagi untuk mengecilkan sedikit badan."


1 bulan 2 minggu.
Mungkin bile pergi kursus akan berpeluang untuk kurus sebab kami dipaksa berlari sejauh 2.4 km setiap hari sepanjang kursus.
Nampaknya peluang masih ada.=)


Psstttt..Psttt..

dengar cerita Rumah Kebaya Malaysia mahu buat DOUBLE PROMOTION.

Bilakah?Dimanakah?
Kita tunggu...
Bukan senang nk dapat promo GILA-GILA dari RKM ok.
Makanya,b2b sila jangan lepaskan peluang.

Eh, i sendiri pun sexcited mahu tawu apa promotion dr RKM.
Untuk further info, Click RKM.



11 comments:

Wani said...

chaiyok2 mawar!!due2 baju u dr source yang melets!!!x sabr nk tgk!!>.< gudluk in ur wedding prep!:D

thezaila said...

RKM mmg terbaik.. tp tu la, aku x muat noks baju nya.. org slim2 je muat.. plus, hari tu aku sentap ngn kawan aku, konon nya aku mcm tiru dier amik RKM.. terus mcm x jadi... mak sentap noks... padahal, aku tau kewujudan RKM since wedding anil lagi.. ehhh.. tetiba plak meluahkan perasaan.. apa kess...

ni@ @in said...

ade masa lagi mawar..chaiyok2...i know u can do it(^_^)

Mawar misswateva said...

wani : tq babe.kena kurus dulu kalau nk melets..haha.=D

zaila : e'eh..ape kesss??ade plak nk tiru2 ek amek vendor.sukehati la nk amek mane2 vendor pun.klu da cantik n kite suke hamek jela.
eh, da kau plak ikut emo same.haha.

nia ain : tq2!mase mmg ade.semangat je tak tahu ade xde.hee.=p

Renee Meow said...

OH ur dress mesti gorgeouss..!! tgk la sape designer2 itu.. i nak pegi ur wedding..!! hehe.. :D

Mawar misswateva said...

renee : i buat yg paling simple je yang.tu je yang termampu.dgn RKM baju yg da siap. da penah org pakai pun..=D
oh i sgt berbesar hati kalau u nk dtg wed i..suke!=)

Teefa Rosly said...

homaigodd.. meletops babe! cant wait to see u in rizman's gorgeous dress..

and wehhh.. ape punye kursus daaa.. ko kene datang jugak majlis aku on krismas tak kiraaaa..

LisaLisut said...

waaaaaaaaaaaaaaaaa u dpt buat baju dgn RR! bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :)

Hidayati Farhan said...

mawai
mari la kita same2 gigih utk kurus, baju ssaya sekadar muat2. huhaaaa

wahh, nk tgk baju yg dgn rizman ruzaimi tu, sure cantek kan

mari berusaha mawaiiii

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

gudluck mawar..u can do it! hehe~ wat tekan tubi kat opis.

Nini Mohd said...
This comment has been removed by the author.