Thursday, July 7, 2011

A simple menu for diet!

Harini i nak share a simple diet yang i rase kite bley ikut..
selain menggunakan kaedah bella litchin untuk turun kan berat badan, i jugak gigih ikut jadual diet ini.
=D
Usaha tangga kejayaan, tak gitu??

So far i da try sminggu lebih and nmpk +ve sign...tiihiii.
Nak kate turun sampai puluh2 kilo tu takde la kan, tapi alhamdullilah..


Menu sangat senang nak disediakan and kite langsung tak skip any meal pun.


Sila ambil kertas and pen :


Breakfast : 8.00 am
2 biji telur rebus (buang kuning)





Brunch : 10.00 am
Tuna in water (ayam brand)




Lunch : 1.00 pm
Ikan bakar (Tak kesah ikan ape janji di bakar)




Tea time : 4.00 pm (kalau lapar)
Salad & Tomato




Dinner : 8.00 pm
Sup sayur(kobis bunga+ brocoli+tauhu) tanpa minyak dan garam. Hanya letak pepper/black pepper.



*Semua gambar adalah ikhsan dari en google*

Pantang larang untuk diet ni adalah : NASI, ROTI, GARAM, GULA, MINYAK dan AIS

So pada sape2 yang mmg btol2 nak kurus silakan ke Giant petang ni jugak dan beli segala barang2 keperluan.
Besok da bley start!heee..=D

One of my friend da try and dalam masa 2 minggu boleh turun sampai 5 kg..insyallah.

Selamat mencuba!

6 comments:

Pn. Marliana said...

mawarni ... jgn mkn telor byk sgt ... actually in one week kene max mkn 2 biji shj... just sharing ... nk kurus one thing ... tp kene pk... bdn nak pakai lama .. kesihatan kene jg ... okies ... ;)

fiqrahanggun_65@yahoo.com said...

berita baik untuk bakal pengantin di luar sana!!!
butik pengantin fiqrah anggun menyediakan khidmat perkahwinan yang berpatutan!lawati blog kami http://fiqrahanggun.blogspot.com/ untuk maklumat lanjut tentang pakej2 yang disediakan!

idayu said...

salam,
sis,boleh tau x utk breakfast tu u biase minum air ape?

Mawar misswateva said...

mar, thanx for the advice babe.but menu ni pun doc yang bagi..shud be ok kot.;)

idayu, juz minum air putih je.=)
sesekali bley la amek nescafe utk bfast.

eidA said...

nk try...tp..dugaan byk tol sekarng..kawan2 kuat mkn..isk..
anyway..gudluck to u..hee

Renee Meow said...

ok nak try lah menu mawar... NEXT WEEK.. bukan harini ye.. ;p haha

thanks for sharing dear..