Monday, July 18, 2011

Pre wed photoshoot selesai!

Selesai sudah pre wedding photoshoot bersama Photographer hebat, Ahmad fairus!
Since Fairus stay di JB, dan i pulak mmg da smpi ke seberang dari hari Sabtu lagi, maka janji bertemu di Marina Bay Sand Hotel jam 9.00 am.

Tapi being me yg mmg selalu lambat kalau janji ngn sape2 pun, i smpi pukul 9.45 am.
Haiihh..Teruk kan?
Nasib ade Kak Sitti teman Fairus.=)
Biasa la da kate make up sendiri, harus la lambat sikit.
Bukan profesional katanya kann.

Kenape i pilih Spore sebagai lokasi pre wed?
Sbb Spore ada byk building yg subhanallah cantik!


Marina Bay Sand one of the greatest building!
pic source : google




The uniquely designed Marina Barrage!
pic source : google


Hahh..sape tak melopong tengok kan??

Kerja ngn AF sgt senang dan mudah.
Sabar layan i yang ntah knape AF kate mcm tak de mood.
Penat mungkin. Sbb the day before tu sibuk last minute baru nk prepare props!
Tidur lebih kurang jam 2.00am.
Lepastu ditambah pulak dgn cuaca yg panas.



Mane taknye pukul 1.oopm cm tu kami tercatuk di tengah padang Marina Barrage.
Yang herannya, byk pulak org ber picnic kat atas padang tu even matahari terpacak kt atas kepala.
I yang kena posing2 kt atas tu pun da macam fed up.
Berlengas satu badan.
Siap mntak AF shooting kt tempat lain yg tak panas.
Ok, mmg mengada.I tawu.
Tapi AF cakap, ni training utk jadi perantin nanti.
Terus gagahkan diri jugak.=p
En Kunyit pulak yg steady berposing. Kemain lagik!
AF siap suruh i bg extra emosi mcm En Kunyit.
Padahal 2 , 3 hari sebelum photoshoot kitorang ade la gedik2 try posing kt rumah.
Mcm kayu je i tgk En Kunyit posing.
Tapi bile hari kejadian, da macam HERO i tgk.ok, ni tipu. haha.
Tapi at least HERO di hati i la kan.=)


Byk shot yang kna ulang 2 , 3 kali disebabkan muke i yg langsung tak bg emosi.
Yang peliknya kalau ngn En Kunyit tu bley plak selalu beremosi kan.Eh.
Da, x payah pelik sangat.
Da mmg ko ni jenis org beremosi kan Mawarrr..Lagi mahu pelik2.
=p


Lepas Marina Barrage terus kami ke Orchard Road.
Bile da smpi Orchard, terus p makan Mcd dulu.
Lantak pi lah nk kurus ke ape.
Da depan mate ku baham jugak segala yg ade!
Hahhh..lepas tu barula mood berposing datang.
Di tambah pulak ngn Shopping complex yg merata-rata di Orchard, terus mood datang dengan sendirinya tanpa dipinta.Ewahhh.
=D
Da name pun perempuan, makanya nampak shopping complex je terus la hati berbunga2..
So mood tu tak payah di buat2, terus je ade.
Kemainnnn kann.
En Kunyit pulak yg jadi segan2 sbb ramai orang.
Haha.

Kami budget habis photoshoot dlm kol 3.00 pm cmtu, sekali kauuu.Hambik.
Sentak ke pukul 8.00 pm.
Kesian Kak Sitti nak shopping pun tak sempat.
Dalam tak sempat tak sempat tu pun 3, 4 plastik jugak la kt tangan.
Hee.
Nasib baik ade baby boleh teman kak Sitti shopping time i tgh photoshoot kt Orchard.



Sekarang ni tak sabar tunggu gambar siap dr AF.
Dapat je gambar terus i update ok!
=)


8 comments:

Miss Aai said...

ah jeles! :p
tp mmg singapore byk tmpt best utk photoshoot..aku nk pegi situ sblm ni tp photographer aku mls nk g jauh2. T_T

tak sbr nk tgk gmbr kauu!hihi

Gadis said...

wah x sabar nak tgk pre-wed both of u..;-)

aTy _faRed~ said...

waaahhh..beshnyer sampai ke singapore..!!! kat sane memang banyak building cantik2 kan..dah lame tak kesane.. last sekali pergi ade laf dalan 6-7 tahun sudah..!! tak sempat nak tengok Marina Bay sand...[tapi macam gayat jer tengok]..huhu

farahfatihah said...

xsabo gak nak tunggu pic kamu!!!

Renee Meow said...

mawar i da tgk kat AF's website... smart gilerrrrrrrrrrrr....i like! :D

Dee Dee said...

lerrr kau pilih spore sebab byk nice buildings? ade aku ingat for nostalgic purposes since you spend half the time there with me anyways growing up!! PFFFTT!! tak per tak per~~

Mawar misswateva said...

aai,
yup2..byk tempat best.paksa la Op ko g jauh2..wat post wedding pulak.=D

gadis,hee.da upload.=)

aty,
kannn..sane mmg byk building cantik2.
ajak husband g holiday niii..weee.syokkk.=D

FF,
da tgk kannn..=)

Renee,
Puas hati wt ngn AF.=)

Mawar misswateva said...

deedee,
haihhh.that one for sure is the MAIN REASON la dee.;)
yg building cantik2 tu cume additional reason.=P