Wednesday, June 8, 2011

Wedding Atia!

Siape yang tak mahu wedding grand2 kan?
Sikit mase dulu isu hangat di BBF group bile ade manusia bermulut longkang di luar yg membanding-bandingkan wedding rakan2 blogger dan juga mereka yg bukan blogger..

Contoh ayat-ayat dari si mulut longkang berbunyik..

"Eh wedding die lagi grand dr blogger-blogger yang pung pang pung pang cerita pasal wedding preparation kt blog, tp wedding dorang mcm biase-biase jee.Takde la grand mane pun."

Ni hanya contoh.

Pada mulenye i mmg tak terasa sgt sbb i bukan lah blogger tegar yg twenty four seven menghadap laptop untuk hupdate cerita2 terbaru like ko mkn dekat mane lunch td..ko shopping ape smlm..ko naik kereta ngn sape malam tadi.

Tapi bile di fikir2 kan balik ayat si mulut longkang,
i jadi cm...
ehhhh..
apa kau ingat bile blogger je kena wedding grand2 ke??
Apa kau ingat blogger ni sume anak-anak dato'??
Apa kau ingat blogger ni sume duit berlebih2??
Apa kau ingat blogger ni cerita wedding preparation dorang dlm blog sbb nk menunjuk2??

Ehhhh..tolong la weih.
Mereka hanya berkongsi idea dan juga info2 yang semua orang boleh rujuk.
And some of them da anggap blog ni cm diary. so dorang tulis setiap benda dlm blog supaya dorang boleh baca balik nanti and sebagai kenangan..
Bukan sbb nk menunjuk2!

Kalau pun die menunjuk2 mcm..

"Ehhh..tunang i beli beg LV untuk hantaran i murah jeeee mase sale..RM5k je tau.Tapi cm x puas hati la sbb beli mase sale kn.Tgk la nt rase cm nk beli yg lain je."

"Yeahhh!!baju i kt Datin Lynda Rahim da siap da..Tak sangka datin charge me RM11k je utk 1 baju nikah and 1 baju reception.."

"Card i murah je tau i beli kt bandung, only at RM25/card.Kt Malaysia mane dpt harga cmtu.."

Ape korang kesah??Die ade duit, biarlah die nk beli ape pun.
Kite yang kurang duit ni, tumpang gembira je boleh tak?jangan nk dengki2.

********

Ok2.Enough on si mulut longkang.


Sebenanye i nk cerita tentang wed Cik Atia kite yg WOW!!
Sape kate wed blogger tak grand tadi?
Meh tgk cket wed Atia niii..




Masuk2 je nmpk pelamin, i da mak aiiihhh..meletopppp okkkk!!
Pelamin adalah hasil tangan Coco's Collection.cantik bukan?
Untuk pertanyaan, boleh terus email :
jeffriyusop1982@yahoo.com




Mase i sampai pengantin tgh sibuk bergambar di pelamin..I terus jumpa pengantin dan rase nk nangis mase tu jgk bile tgk baju Atia.sumpah cantik sgtttt.
Tudung pun cantikk sgttttt. Suke detailing baju tu especially part dada dan kain.
Bravo to Rumah Kebaya!




Masa tgh mkn, pengantin jumpa ngn tetamu i curi2 amek gamba. sbb da jatuh hati sgt dgn baju atia.



ni pun gamba curik2 jgk..=)


Seeeee..kan i da ckp..cantik bukan??
I da cm 3rd photographer kt situ kehulur kehilir ngn camera.ok, sumpah poyo.
En Kunyit pun same.haha.


Perantin sedang melayan tetamu yang tak reti nak balik2 smpi jam 5 pm.=p
Sempat i merasa cake atia yg super duper sedap!Kak siti pun ckp sedap..heee.=)




Peneman i sehingga jam 5 pm, kak siti from Rumah Kebaya.=)


Since i sampai lambat around 3.20 pm cenggitu, makanya bile sampai tiada kenampakan langsung seorang pun rakan2 blogger yg lain.ok sedih.=(
Semua da balik..
Fairus tny, knape lmbat?Dorang semua baru je blk..
lagi laa i sedih.=(

Takpe, next wedding boleh jumpaaaa...=)

To Atia, congrates and u look gorgeous on that day!


Sape kata wedding blogger tak grand kan?
Click sini kalau nk tgk wedding Lynda and Zara yg jugak grand!
Da, jgn jeles.

11 comments:

lara said...

hahahha.kesian blogger kn...abaikn jela org2 y mulut cmtu..jnji y merancang kawin,selamat kawin.....

Mmg cantik atia...

Mawai mmg ikut tema ek?
Baju matching jek ngn pngantin.hehe.
Cik mawai nmpak gorjes.

Renee Meow said...

mawar asal nmpak makin slim..!!!! duk melaka byk keje eh? hehehee..


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

hana yoriee said...

huisshh..org yg jeles ni apelah..dah rezeki masing2..nak buat grand ke tak dia tak kira lah org tu blogger ke non blogger kan?

tapi wedd atia mmg cantek =)

LisaLisut said...

untung jugak u dtg lmbt.hehe.dpt makan kek.xsempat nk berkenalan dgn mawar :) hihi

COCO'S COLLECTION said...

Thanks a lot Mawar...really appreciate to highlight our works of loves in your gorgeous blog. Continue to support us COCOS COLLECTION.

Nadya Zahid said...

hehehhehe...love ur entry gorgeous :)
hik hik hi..wedding atia sgt cantekkkkk..rugi nad xdpt gi coz mase tu nad berhornymoon..huuhuhu
eh mawai, muke u glowing je skang tau..seri pengantin dah dtg tu mek!ehehheeheh :)
miss u mawai :*

Mawar misswateva said...

lara, aku mmg abaikan je sarah.
tp terdetik jgk kt ati aku ni ape yg dorang nk jeles kn plak ekk.
haiiihh.
mcm2..tula,ikut tema sgt kannn..haha.dgn tidak disengajakan tersama tema ngn atia aritu.=)

Atia cantikkk sgttt..


renee,u perli ke peee??tak nmpk tgn i yg gedabak tu?haha.ke ilusi optik renee?


hana,tu la kan hana..
x kesah la blogger ke tak..
yg penting ade duit, bukan ade blog. ade duit sume bley buat.=)


Lisa,bile dpt jumpe u nii..haihhh..=(

Mawar misswateva said...

Coco!!thanx singgah my blog!
really heart ur artworks..cantik and unik sgt!
all the best guy is buss.u all bley pegi jauh.=)



nadya!!rinduuu..=(

best eh g hornymoon..haha.xpe, next wedding insyaalah bley jumpa nad nt.
haiihhh..glowing kah??minum lah innershine..wakaka.

COCO'S COLLECTION said...

Mawar: Thanks dear di atas doa you...I wish you all the best for your wedd preparation.

thezaila said...

Mawar awat cheq dtg lmbt... Mak tercari2 u noks

Mawar misswateva said...

coco~thanx coco!=)

zaila~cheq kena p kenduri kawen kt melaka dulu naaa...tu pasai lambat.haiiihh.x dpt berposing gedik!next time ok.=D