Thursday, June 2, 2011

Sahabat kaki belit.

Kadang-kadang rase sgt pelik dgn manusia yang bergelar 'sahabat' tetapi kaki putar atau kaki belit. First time 'bersahabat' dengan manusia yang sentiasa manjadi kaki belit ni.
Terasa sgt kelakar bile sesuatu perkara yang da tentu dan sahih di depan mata kita, tp si 'sahabat' tetap mahu membelit dan memutar.
Dengan rasa confident dan cool nya 'sahabat' akan menegakkan apa yang cuba diputarkannya itu tanpa rasa bersalah dan malu walau sekelumit pun.
Kelakar?yeee..mmg kelaka..
Tp dlm masa yg sama sgt bersimpati dgn hidup 'sahabat' yang sentiasa terpaksa memutar belitkan semua perkara.

Mungkin bagi diri 'sahabat', sudah terbiasa dengan cara macam tu dan i x pasti sama ada 'sahabat' sedar atau tidak apa yg diputarkan nya mmg jelas kelihatan di mata kami dan ia menjadi buah mulut antara kami sahabat yang berada di sekelilingnya.

Alhamdulillah 'sahabat' kaki belit tiada disekeliling lagi.
Tapi satu harapan i, supaya 'sahabat' sedar bahawa apa yang dibelitkan itu sebenarnya mencerminkan cara didikan yang 'sahabat' terima dari kecil.

Sekian.

4 comments:

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

sape sahabat tu? ape2 pun..mintak2 takdelah shabat yg mcm tu..huhu~

Hidayati Farhan said...

hurmm, sahabat mmg bermcm2 jenis. kite yg kena hati2 kan

ellejay@liyanajais said...

huish. apakah? baguslah jika auranya sudah jauh :)

Mawar misswateva said...

maera,haiihh..mane bley sebut name..haha.=D

yati,btol2..mcm2 jenis sahabat ade.tp klu ngn membe2 sndriri pn asek nk tipu susah jgk cmtu..

yana,haiiishh.klu aura cm ko yg dekat ngn aku kn bagus. bahagia je aku yana.=)