Wednesday, June 15, 2011

Off Wedding Ring!

Cincin idaman sudah tersarung di jaris berada di tangan.

Hanya cincin biase sahaje tanpa certificate.
Tapi yang penting, i suke design die. tidak terlalu simple dan tidak pulak terlalu kedatinan.

Just nice!

Pada mulenye hati berbelah bahagi untuk pilih samada loose diamond with certificate tapi design adalah sgt simple ataupun pilih shj diamond ring biasa tanpa certificate tapi design lebih menepati citarasa jiwa muda i ni..=)
konon2 rase rugi la klu beli diamond ring biase tanpa certificate utk wed yg seumur hidup sekali ni je kan.
Tapi bile menimbal balik (ecehhh) mane yang lebih menepati citarase i, then i go for diamond ring biase shj.
Duit En Kunyit pun agak jimat di situ walaupun harganya adalah tak jauh beza.

Untuk sedapkan hati sendiri, i ckp ngn En Kunyit nanti2 after kawen then boleh dapat certificate diamond itu.
Tak kesah lah utk anniversary keee..
birthday present keee..
present atas taat setia yang diberi kepada husband keeee..
da2, yg ni kite serah pd En Kunyit utk fikir eh.=)
Yang penting by 2013 i tawu da ade cincin batu seketul kt jari i ni..ok kejam.=D

Teringat mase pilih design cincin idaman.
Pegi mane2 jewellery pun tetap akan cuba design yg lebih kurang sama.
Singgah Tomei pun try yg itu.
singgah habib, tgk design yg lebih kurang mcm tu jgk.
singgah DeGem pun cuba design yg lebih kurang yg sama jgk.
Singgah Poh Kong, design seperti itu jugak yg diambil dan di coba.
Maka ikut kata hati, design yg satu itu lah jd pilihan.

Bile tgk En Kunyit kire2 duit nak bayar, rase nk letak je balik cincin tu and tukar cincin lain.
Tapi tu rase je laaaa..letaknye tak jugakkkk.
ngehhh2..
Yang penting lepas je dpt cincin tu tak menyempat2 smpi kt rumah, dlm kereta jugak terus try balik dan rase x nk bukak2 da.


En Kunyit, I'm madly in luv with u!
=)



*Sedikit tips utk mereka yg masih mencari cincin/ barang kemas.
Untuk white gold, Tomei punyai design yg lebih variety berbanding kedai2 lain yg i pegi tapi harga a bit pricey compare to Habib/DeGem or mane2 kedai lain (depends on design jgk).
Utk gold 916, Habib adalah lebih murah sbb dia akan tolak dlm rm5-6/gram, TAPI harus diingat bahawa harga upah di Habib adalah sedikit tinggi.
Utk cincin lelaki, better pergi kt Habib sbb design banyak.


3 comments:

LisaLisut said...

i suka dgn pemikiran en.kunyit u.hehe.certificate can get later after kawin.hadiah2.cececece..

alamak..i tak try lngsung lps pick up cincin.bukan tak excited tp konon masa tu takpe sabar2.tgu smpai hari di sarungkan.hahahaha.konon2 tak nk jinx it la haha

anaztasias nora aira said...

Alhamdullilah dah setel satu bab kan mawar :)

Cik Emie said...

review la cket bebeh heheh :)