Sunday, May 9, 2010

Jgn pk warga tua x pandai nk demand ehh..Happy Mother's Day Cikgu Biah!

First of all aku nk wish Happy Mother's day kepada sume ibu2, mak2, mama2, mommy2 and umi2 sedunia..=)


Td bgn2 aku tgk Cikgu Biah da xde kt umah. Menggelupur aku call die sbb takut die da g makan. Yela, kang terbantut plak niat murni aku nk blanje die mkn sempena Mother's Day ni.

Call2, mmg cantik la die ade kt JJ tgh jalan2 pas anta Nano g tusyen.

Aku pn soh la die tgu aku kt JJ, smntra aku mandi n bersiap2 sume.


Sampai2 kt JJ, aku ckp ngn Cikgu Biah yang aku nk blanje die mkn.Pastu ko tawu die bley ckp pe?

"Laaaa..mkn je?xnk la mkn je, jadi taik watpe.ko belikan aku handbeg je xpe."

Ok, demand kauuuuu.dari aku nk blanje makan, nk plak beli handbag.
xpe, aku layan kan jela kan. Pastu dan-dan sampai depan City Chain, ttbe Cikgu Biah bersuara,
"Ehh, xjadik la beli handbag Mawai. Jam yg baru beli haritu da hilang. Ko blikan jela jam."
Erk,dari handbag ke jam plakkkk..Baiklah mak, saya hanya menurutttt..=P


Abes sume jam die nk testnya..Yg bulat la, lonjong la, yg patsegi la..Pastu jap nk yg ade bling2. jap lg xnk plak.Amoi pn layankan jela Makcik ni.

Sibuk tgk Amoi potong tali jam.kang takut terkecik sgt plak, da x muat nk masuk tgn..

Hidup kitorang mmg simple, xdenye suprise2 bagaiii..Tiap tahun baik birthday ke, mother's day ke, atau any special day yg lain, kitorang akan pilih je hadiah sendiri. Yg nk bg hadiah tu get ready je bayauuuu..

Muke redha hakak nk membayau.=P


Owhh, this card was signed by me, bangah, baby and nano especially for IBU TERHEBAT, PN RABIAH BINTI IBRAHIM!


Psssttt..psssttt..
utk pengetahuan u all..
Dalam semua adik beradik, aku yg paling nakal+degil. Nk ikut kepala sendiri je. Sampaikan panggilan 'ibu' pn jadi masalah kt aku. Adik2 aku yg lain sume panggil Cikgu Biah 'ibu', tp aku sorang je degil nk panggil 'mak'. sebbnya, masa kecik2 dlu aku tgk couz aku panggil mak dorang dgn panggilan 'mak', jd aku pn nk jgk ikut panggil mak tu. Pdhal berbuih da mulut Cikgu Biah ajar aku panggil die 'ibu'.So last2, aku jela sorang dlm adik beradik yg panggil 'mak' sampai ke skrg..
Cikgu Biah ckp mase kecik die pnah bwk aku pi jumpa one of this bomoh yg ckp,
mmg ade certain2 baby yg dilahirkan bersama syaitan dlm hati!dannn, aku adalah salah sorang darinya.*evil grin*
uisshhh takut x korang??

3 comments:

SUHAIDA SUPALIO said...

SO SWEET....hihihi

Mawar misswateva said...

thanx suhaida..=)

mama sara said...

mawai..aku rase cikgu biah lom tua lg la....lom ade cucu pn..hehe...:))..

mama sara