Thursday, March 11, 2010

Dugaankah?

Ouhh..orang kata bertunang adalah saat yg paling banyak dugaan.
Dan aku rasa dugaan itu sekarang sedang melanda relation aku and En Kunyit which is setiap hari adalah hari gaduh sedunia kami since sebulan yg lepas.
Dari sekecil hama hingga sebesar gajah, ada saja benda yg membuatkan kami saling tidak berpuas hati. &%$#^!!!!
kadang-kadang, aku terpk aku ke terlebih sgt nk attention dr die?
Tp perasaan ITU sebagai seorang perempuan yg normal, aku rase mmg wajib ade.Cume kalau perempuan tu x normal barula aku rase die ok kalau pasangan die x bg sgt attention.
Aku sentiasa berdoa pada Allah supaya perasaan aku pd die x berubah.Begitu juga perasaan die pada aku..
aku juga berharap relation kami akan kembali kepada dulu yg mana setiap hari adalah hari berkasih sayang kami...
To my beloved Kunyit,
i harap kita sama2 bersabar dengan DUGAAN ini.

9 comments:

johnlabu said...

biase la...adat org yg da bertunang...yg penting,bersikap jujur...aboy ok punyer tue..ko nk risau pe...maybe die stress sket kot dgn study...dun wori la...hepi2 la slalu.... :)

S!eZaN said...

sabar ye Mawar..time2 bertunang ni mmg byk dugaan kot..

Ms Liana Levski said...

hi mawar.
ttbe rs nk komen sbb kite pegang status yg sama..

yep,u'r rite!
ini dugaan orang berdarah manis a.k.a bertunang sbb kita pon sedang melalui perkara yg sama.

satu hari elok je kuar jalan2,makan2,shopping,gi makan seme..ttbe odw balik boleh pulak bergaduh mcam perang dunia yg mmg boleh eksiden la kete tuh kan..huhu..padahal benda kecik jek n bodoh giler la hal tuh kan..

last2,sekarang kitorang amek keputusan jumpa sebulan sekali jek..sbb sblm ni tetiap mggu asek humpa..
mmg berhasil la,da xda gado besar..huhu

semoga u both dpt atasi dugaan ni..
sentiasa ingat setan mmg jahat giler nk menghasut golongan2 kita ni..(dengki xbg kita kawen..haha!)

cheers!

Salasiah Ammar said...

that rite mawai...ape yg ko alami, tu la yg aku alami....setiap hari, setiap malam mesti gaduh dan gaduh...dah nak dekat kawen lg asyik gaduh2 dan gaduh....dah mcm give up jgk aku dulu...aku lak jenis tak sabar...tp tu mmg dugaan mawai...sgt menyakitkan hati....tp insyaAllah sumenye akan ok....tu sume dugaan mase bertunang yg sikit..

sbb bile dah kawen, aku rasa lg byk dugaan sebenarnye...which is kita perempuan lg kena byk bersabar...anything everyting...aku sendiri still belajar lg nak jdik penyabar, dlm segala hal...sbb kadang2 ego kita mase kita tak kawen lg, still terbwk2 bile kita dah kawen..

insyaAllah mawai, aku doakan korng ok jerk...tp mmg take time utk sumenye jdik ok...;)

Mawar misswateva said...

johnlabu~thanx babe.yela kot sbb die busy ngn study.

siezan~thanx dear.mmg kne bersabar je.

liana~huwarrghhhh!!sgt benci ngn syaitan yg menghasut tuuhh.huhu.semoga kite same2 sabar nk face sume ni kn..=(
ur prob is slalu jumpa.but mine is sbb jarang jumpa kot..neway thanx liana.=)

siah~thanx siah.kne byk blaja dr ko ni siah.sbb aku pn same ego n x boleh sabar..=(.

Salasiah Ammar said...

aku pon bkn bgus sgt mawai...cume aku pon penah alami bnda yg sama....tu yg aku rasa patut share ngan ko...mmg sume tu dugaan nak uji kesabaran kita, disamping byk syaitan yg dengki ngan kita bak kata kawan ko kat tu...;)

sama2 la kita belajar bersabar mawai...aku dah jadi bini org, lg 200% kena bersabar dr dulu...;p

Dee Dee said...

halooo luv!

Dont worry so much abt it k? At the end of the day, just remember that the both of you have gone through alot (remembers certain incidences) to get to where you guys are now...

You're at whole new level of commitment. Its been new and some re adjustment just need to be made and for you both to be comfortable again rite?

i'm sure his feelings for you wont change and so are yours for him. you guys are like a pair of hands... they fit comfortably together.

*hugs*

Miss talking to you. Australia's been Ok so far.. but its only my 2nd week back. =) but ya, there are just some things not fine too. blowing hot and cold. as usual. *rolls eyes* (READ: SAME OLD TOPIC SAME OLD PERSON)

Vee Lara said...

mawar....byk2 bsabar k..chaiyok2...InsyaAllah die adalah jodohmu...kene selalu cool...hehe

Mawar misswateva said...

siah~yup2..jom sama2 cari petua mnjd org yg penyabar.neway, thanx sgt siah..=)

Deedee~thanx 4 the concern laling..now then i realised that i'm now in one new stage that needs me to be more mature than before.=)
hope that u'll be doing well in Aussie with that "SAME OLD TOPIC SAME OLD PERSON"..=)

vee lara~ni da tlebey cool la ni jd cmni cik vee..=)
neway thanx sarah.