Sunday, October 16, 2011

My 1 month activities before Wedding!

Serabut sangat dengan kursus.
Dengan assingment yang melambak-lambak.
Dengan rutin harian yang sangat sangat penat.
Langsung tak sempat nak fikir pasal majlis.

Tak sempat langsung nak tengok blog.
Seriously, mmg sedikit tertekan.

Did i tell u guys that during my 1st 3 days kt kursus ni memang langsung tak tido malam?
Lepas je registration kami terus di bawak untuk outdoor activities which is camping.From KL, saya di bawa ke Melaka untuk bercamping.

During the 3 days camping, memang takde masa untuk mandi apatah lagi berehat.
Bayangkanlah lepas berpenat-penat dan berpeluh-peluh disebabkan aktiviti yg super lasak which is berkayak,berakit,berendam dalam lumpur, explorace and etc, kami tiada masa untuk mandi.
Hanya sempat mandi bila habis aktiviti iaitu jam 4.30 pagi.
Pukul 5.30 pagi da kena bangun untuk solat subuh dan senaman pagi.
Setiap hari aktiviti bermula jam 5.30 pagi dan hanya akan berakhir jam 4.30 pagi keesokan harinya.

Kami sendiri pelik mana datangnya tenaga untuk kami melakukan segala aktiviti yang maha lasak tanpa berehat dan tido.
Denda?jangan cakap.
Pumping, push up, star jump, squad jump semua lengkap

Jerawat kat muka jangan cakap.
Tak mampu untuk dibilang lagi.
Lengkap dgn pakej sunburn dan mata panda juga.

Selesai 3 hari yang UBER stress, mula pula modul di dalam kelas.
skrg ni, i kt Terengganu sampai nextweek.

Owhh, satu lagi yang tak bestnye.
A week before my big day, i ada 1 week outdoor aktiviti.
Among the activities nanti adalah berkayak keliling pulau di laut selama 2 atau 3 hari.
Dan kemudiannya pula ada lagi camping.
Macam mana la i tak cakap i stress??
Orang lain sebelum kahwin sibuk ber spa, manicure,pedicure segala.
Tapi i?

Cakap banyak pun tak guna. That's the fact i have to face.
I'm the one who made the decision so i kena belajar untuk redha.
Bukan senang nak jadi senang kan?




4 comments:

LisaLisut said...

awwww.kesian u.takpe.kerja means money hehe. nt u cuti kawin relax habis2 k! honeymoon puas2.hahaha. i br pujuk husben g jalan melaka on ur wed date.dia kata kalau i behave dia bawak.lol.hopefully i can come to ur wedding :D

Miss Aai said...

Kejamnya kursus kau mawai..xpe2..semoga majlis kahwin ko nnt berjalan lancar..amin :)

farahfatihah said...

alahai siannyer kamu.....xpe lah kuatkan semangat k..jgn stress2.t makin stress plak

Nini Mohd said...

aduhh~ a week before wedding pun ada outdoor activity camni? ishkk..sabar jerlah.
btw, salam kenal dari b2b. =)

http://ninimohd.blogspot.com